Rezultatele etapei a III-a din Campionatul Naţional de Karting 2017

15 august 2017

La 23 iulie 2017, în or. Grigoriopol, a avut loc a treia etapă a Campionatului Național de Karting. Ziua de duminică a întâmpinat participanții și publicul cu o căldură insuportabilă, care nu a reușit să înfrângă spiritul de competiție din inimile piloților. Mai mult decât atât, în ciuda căldurii mai mulți piloți au înregistrat timpi mai rapizi decât în etapele precedente, iar lupta pentru victorie a fost mai încinsă ca niciodată! Bucură faptul că fiecare nouă etapă crește rândurile participanților, în a treia etapă participând un total de 15 piloți în patru clase.

- Mini (copii 9-12 ani)

-Rotax MAX Junior (12-14 ani)

- Rotax MAX Senior (14+ ani)

- KZ2 (15+ ani)

Piloții au trecut controlul medical, karturile – controlul tehnic, iar după briefing și antrenamente, a avut loc şi ceremonia de deschidere a competiţiilor. Au urmat calificările pe clase, rezultatele fiind prezentate mai jos:

Calificările
   
Național Mini
1. Caraganciu Constantin (4) – 52.592 sec.
2. Mazur Roman (77) – 53.128 sec.
3. Ceclu Efendii (9) – 1:06.756 sec.

KZ2
1. Fedorenco Denis (28) – 47.776 sec.
2. Bildin Dmitri (11) – 47.825 sec.
3. Feraru Victor (95) – 48.387 sec.
4. Zabolotico Victor (12) – 48.685 sec.

Rotax MAX Junior
1. Gaburici Nichita (8) – 48.753 sec.
2. Nastas Ion (9) - 54.406 sec.

Rotax MAX Senior
1. Munteanu Eugen (31) – 47.367 sec.
2. Balbiano Eduardo (52) – 47.402 sec.
3. Raileanu Alexandru (25) – 47.662 sec.
4. Tolocenco Alexandru (32) – 47.931 sec.
5. Podmoghilnii Artiom (5) – 48.129 sec.
6. Guțu Artiom (4) – 48.271 sec.

 

Cursele clasei Național Mini

În antrenamente Mazur Roman (77) a arătat un ritm mai dinamic decât în cursele precedente și toții se așteptau la o luptă aprigă și în clasa copiilor. Caraganciu Constantin (4) nu s-a lăsat depășit și a condus atât în cursa de semi-finală, cât și în finală. Doar în primele ture Roman putea menține ritmul lui Constantin, ca mai apoi să rămână tot mai mult în spatele concurentului. Pe locul trei, în ambele curse, a venit cel mai tânăr pilot al campionatului, Ceclu Efendii (9).

Cursele clasei KZ2

Lupta în clasa karturilor cu cutie de viteză a fost la muchie de cuțit. Feraru Victor (95) a ezitat la startul semi-finalei (10 ture), oferind poziția treia lui Zabolotico Victor (12). Liderul calificărilor, Bildin Dmitri (11), a condus cursa timp de mai multe ture, dar, în cele din urmă, a fost depășit de către Fedorenco Denis (28). Din cauza vibrațiilor excesive fixatorul carburatorului de pe kartul liderului, Fedorenco Denis (28), a cedat forțându-l să părăsească cursa chiar cu câteva ture înaintea finalizării acesteia, oferind victoria pe tava lui Bildin Dmitri (11). Între timp, Feraru Victor (95) a întreprins un atac asupra lui Zabolotico Victor (12), piloții s-au acroșat, iar primul din acest incident a revenit în cursă Zabolotico Victor (12), care a luat poziția secundă, Feraru Victor (95) mulțumindu-se cu ultimul loc.

 

Cursa finală (15 ture) a încins spiritele! După câteva starturi nereușite, s-a întâmplat un incident, care a necesitat oprirea cursei. Fedorenco Denis (28) a avut un start extrem de rapid, reușind să se strecoare de pe locul patru pe interiorul primei curbe, alături de Feraru Victor (95), care sărise pe locul secund. Victor nu l-a lăsat să treacă sau nu l-a observat, închizându-i "portița”, după care a urmat un acroșaj extrem de periculos, kartul lui Denis urcând peste cel al lui Victor, lovindu-l și pe cel din urmă! Cursa a fost oprită, iar după clarificarea situației cursa a fost reluată, fără de Victor însă, kartul căruia a fost deteriorat în urma impactului.

Câștigătorul semi-finalei, Bildin Dmitri (11), a ezitat la start fiind depășit de către oponenții săi. Peste câteva ture Fedorenco Denis (28) l-a depășit pe Zabolotico Victor (12), iar ritmul scăzut pe parcursul cursei l-a făcut pradă pentru Bildin Dmitri (11). Cel din urmă a încercat să atace, dar din cauza unor greșeli, Dmitri nu a reușit să-l depășească pe Victor.

Cursele Clasei Rotax Max Junior

Pentru că în categoria juniorilor au fost doar doi piloți, unul dintre care a avut timpi slabi pe fondalul seniorilor, s-a decis, ca aceștia să participe separat de senior, pentru a nu le încurca. Gaburici Nichita (8) și-a îmbunătățit simțitor performanțele pe circuit, fiind capabil să concureze împreună cu seniorii. Nu a fost de mirare, că Nichita l-a lăsat departe în urma sa pe pilotul din Glodeni, Nastas Ion (9). Spre sfârșitul semi-finalei, Ion a avut probleme cu kartul și a fost nevoit să se retragă. Către cursa finală kartul nu i-a fost reparat, iar Gaburici Nichita (8) a ieșit la start de unul singur, realizând șapte ture – un număr suficient pentru calificare, fără a parcurge întreaga distanță.

 

Cursele Clasei Rotax Max Senior

A treia etapă a avut parte de revenirea unuia dintre foștii campioni ai Campionatului Național, Munteanu Eugen, care din start a pus pe jar concurenții, obținând locul întâi în calificări! Fostul campion însă, s-a confruntat cu nou venitul pilot, Balbiano Eduardo, care s-a impus serios în a treia etapă. În timpul antrenamentelor de sâmbătă, unul din favoriții campionatului, Raileanu Alexandru, a distrus aproape în totalitate motorul, reușind, totuși, să găsească altul și să pregătească kartul pentru cursa de duminică. 

Cei șase piloți au început cursa de semi-finală (14 ture) într-un grup foarte strâns, care nu lăsa loc de eroare. Chiar în primul tur, Raileanu Alexandru (25) a ratat apexul și a fost depășit de către Balbiano Eduardo (52), care a avansat pe poziția secundă. Alexandru însă, după o scurtă plimbare prin iarbă, a revenit pe asfalt pe ultima poziție, fiind depășit de către toți piloții! Peste doar câteva ture, Eugen și Eduardo s-au desprins de ceilalți piloți, având un ritm mai mare. Lupta pentru locul trei nu o ceda un alt debutant al sezonului, Tolocenco Alexandru (32), care, până la urmă a fost depășit de către Guțu Artiom (4). Pe parcursul cursei Balbiano Eduardo (52) tot căuta un loc unde să-l depășească pe Munteanu Eugen (31), realizându-și atacul în aceeași curbă, unde l-a depășit și pe Raileanu Alexandru (25). Cu doar 2 ture înainte de sfârșitul cursei, Raileanu Alexandru (25) l-a depășit pe Podmoghilnii Artiom (5), iar cu o tură mai târziu și pe Tolocenco Alexandru (32). Astfel, Raileanu Alexandru (25) a reușit să finalizeze cursa pe locul patru în urma lui Balbiano Eduardo (52), Munteanu Eugen (31) și Guțu Artiom (4), care au venit pe locurile întâi, doi și, respectiv, trei.

În cursa finală (19 ture) a fost o adevărată bătălie. Chiar de la startul cursei Munteanu Eugen (32) a întâmpinat probleme tehnice, lăsând concurenții să treacă înainte, ajungând într-o situație și mai proastă decât cea al lui Răileanu Alexandru (25) din semi-finală, având de recuperat și mai mult timp pierdut. Între timp Balbiano Eduardo (52) a înaintat lăsând concurenții în spatele său, iar după ceva ture, acesta a încetinit, lăsându-l să treacă în fața sa pe Tolocenco Alexandru (32). După mai multe schimbări de poziții în rândurile liderilor, care le-a făcut un show pe cinste spectatorilor, la un moment dat Eduardo a ajuns pe poziția a treia, iar de aici încolo cursa nu i s-a părut joacă.

Acesta s-a luat în mâini, i-a depășit pe rivali, revenind pe poziția de frunte pe care a menținut-o către finele cursei. Între timp, Guțu Artiom (4), a avut probleme cu motorul, care l-au forțat să părăsească cursa, iar Munteanu Eugen (32) a reușit să ajungă concurenții și să se impună în lupta pentru poziția secundă, pe care a câștigat-o Raileanu Alexandru (25). Pe locul trei a venit Munteanu Eugen (31), pe patru – Tolocenco Alexandru (32), iar pe cinci, Podmoghilinii Artiom (5).        

După finalizarea curselor în toate clasele, a avut loc decernarea premiilor. Nu au lipsit diplomele și cupele. A lipsit însă dușul de șampanie, piloții, organizatorii și spectatorii ținând un minut de reculegere pentru Igor Cuharciuc – pilotul moldovean și campionul Europei la motocros, care a decedat în ziua de sâmbătă, la etapa europeană din Cehia.

Câștigătorii și premianții celei dea treia etapă din Campionatul Național de Karting 2017

Național Mini
1. Caraganciu Constantin (4)
2. Mazur Roman (77)
3. Ceclu Efendii (9)

 

KZ2
1. Fedorenco Denis (28)
2. Zabolotico Victor (12)
3. Bildin Dmitri (11)

Rotax Max Junior
1. Gaburici Nichita (8)
2. Nastas Ion (9)

 

Rotax MAX Senior
1. Balbiano Eduardo (52)
2. Railean Alexandru (25)
3. Munteanu Eugen (31)

A patra etapă din Campionatul Național de Karting 2017, va avea loc pe 3 septembrie pe același circuit de curse din Grigoriopol.
Mulțumim LOREDANTRANS, UNIMEDIA, AUTOBLOG.MD

Album Foto

Comentarii ()

Copyright © 2013-2018 Federaţia de Automobilism din Republica Moldova. Materialele de pe acest web-site pot fi reproduse numai indicând sursa: www.federatia-auto.md